Close

MYSTERIEUZE
RUÏNE
WORDT
PRACHTIG
UITKIJKPLATFORM

De neogotische Sint-Anna kapel werd in 1864 gebouwd, maar werd om onduidelijke redenen nooit ingewijd. Nu, bijna 2 eeuwen later, wordt ze in ere hersteld en krijgt ze een functie die nauw aanleunt bij haar oorspronkelijke doel: het samenbrengen van mensen. Binnen de contouren van de kapel vormen twee prachtige ruimtes een katalysator voor de buurt én voor de streek om sociale initiatieven mogelijk te maken.

De kapel wordt nu vergezeld van een ‘vestibule’ in de vorm van een betonnen sculptuur. Dit verdoken trappenhuis met Escherachtige allures leidt de bezoeker langs panoramische taferelen naar boven. Op het dak, tussen de gevels van de kapel, ontvouwt zich een magnifiek zicht op de streek. Van hieruit krijg je een ongekend perspectief op de Meikensbossen en de Poelberg. Als je goed kijkt kan je zelfs de kerktorens van Marialoop en Dentergem spotten.

tekst: Westtoer – Horizon 2025

Vind de verborgen tatoeages en ontdek de verhalen!

De gevel van de nieuwe, betonnen zijbouw werd bovenop de unieke betontextuur verfraaid met enkele kenmerkende, verborgen tatoeages. Terwijl de betonnen buitentrap u naar het dakterras begeleidt, nemen deze tatoeages u mee op een boeiende wandeling doorheen de geschiedenis van de Sint-Anna kapel.

Bezoek de kapel en ontdek ze allemaal!

Gold Henry van de Velde Craft Award 2024

De wereldwijd-unieke betonnen geveltextuur van de Sint-Anna kapel werd bovendien bekroond met de prestigieuze Henry van de Velde Award. Benieuwd? Lees hierover meer in ons artikel.

IMG_0532
IMG_9002
Sint Anna kapel_copyright Lennert Vervenne 1
IMG_9804
IMG_6915
sint anna kapel7

MYSTERIEUZE
RUÏNE
WORDT
PRACHTIG
UITKIJKPLATFORM

JAAR VAN VOLTOOIING

2023

LOCATIE

Dentergem

PROGRAMMA

Intensieve renovatie en herbestemming van de Sint-Anna kapel

FOTO’S

DMOA en Lennert Vervenne

TEKST

Westtoer – Horizon 2025
DMOA