Close

Leuven

benoemt

DMOA

tot

‘Creative

Ambassador’

Dinsdag 20 april, 2021

In Leuven zit heel wat creatief talent. Om dat (inter)nationaal in de verf te zetten, koos een jury voor het eerst 8 ambassadeurs voor de komende 2 jaar. Deze kunstenaars, onder- nemers en bedrijven vertegenwoordigen als geen ander de culturele en creatieve internationale ambities van onze stad.

Leuven is gekend als universiteitsstad en thuishaven van succesvolle, innovatieve bedrijven in gezondheid en technologie. Onze stad is niet voor niets ‘Europese Innovatiehoofdstad‘.

Minder gekend zijn de vele topspelers in de culturele en creatieve sector. 37% van de Leuvense ondernemers is actief in een creatieve sector. Om dat in de verf te zetten, selecteerde een expertenjury uit een lijst van meer dan 100 namen 8 creative ambassadors.

De 8 ambassadeurs komen elk uit een andere tak van de creatieve sector en tonen zo de diversiteit van cultureel en creatief Leuven. Anders dan ‘Antwerpen Modestad’ of ‘Kortrijk Designstad’, is het net die veelzijdigheid die zorgt voor een ecosysteem waarin samenwerking en kruisbestuiving centraal staan.