Close

THE PINK PANTHER: een roze diamant in hartje Heverlee

In het bruisende stadscentrum van Heverlee, vlak naast het treinstation en aan de rand van de wekelijkse zondagsmarkt, heeft het architecturaal project “The Pink Panther” onlangs zijn deuren geopend. Dit project, gelegen aan de Naamsesteenweg 213 en Groenstraat 66, is niet alleen een architecturaal juweel, maar ook een toonbeeld van economische vitaliteit, duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit.

Het project, in opdracht van bouwheer Frederic Haven en uitgevoerd door aannemer Notermans, is een transformatie van een oud friethuis en een vervallen woning tot een multifunctioneel complex. Het omvat zes studio’s, twee appartementen, een restaurant, een polyvalente eventlocatie en ruime buitenruimtes. De vernieuwde gebouwen zijn een lust voor het oog, met gewaagde architectonische ontwerpen en opvallende roze accenten die het geheel een eigenzinnige uitstraling geven.

Eén van de opmerkelijke aspecten van “The Pink Panther” is de economische vitaliteit die het toevoegt aan het stadscentrum. Door de combinatie van wonen, horeca en dienstverlening voor workshops en evenementen, wordt een bruisende gemeenschap gecreëerd die profiteert van de nabijheid van

het treinstation en de drukke zondagsmarkt. Dit draagt bij aan de levendigheid van het gebied en stimuleert de lokale economie.Een ander opmerkelijk kenmerk van het project is de nadruk op duurzaamheid. De nieuwbouw is maximaal energiezuinig met isolatie, luchtdichtheid, geothermie, vloerverwarming, balansventilatie met warmteterugwinning, regenwaterrecuperatie en groendaken. Deze inspanningen passen in het streven van de bouwheer om duurzaamheid en ecologie te bevorderen. In vergelijking met de oude gebouwen die voorheen op de locatie stonden, is er aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van energie-efficiëntie.

Ten slotte draagt “The Pink Panther” bij aan de herkenbaarheid, leesbaarheid en aantrekkelijkheid van Heverlee. De architecturale vormgeving is speels en creatief, met gebogen lijnen en opvallende materialen, waaronder roze betonaccenten en rozige gevelstenen. Dit draagt bij aan de esthetische waarde van de omgeving en verrijkt het stadsbeeld. De prachtige binnentuin en het diep insnijdende terras bij het restaurant bieden oases van rust te midden van de drukte van het stadscentrum.

THE PINK PANTHER

JAAR VAN VOLTOOIING

2023

LOCATIE

Leuven

PROGRAMMA

vernieuwbouw oud friethuis en woning
tot 6 studio’s, 2 appartementen, 1 restaurant, 1 eventlocatie en grote buitenruimtes

FOTO’S

DMOA – Sebastiaan Haven

TEKST

DMOA